S: Priden er vigtig

pride

Af Gunvor Wibroe (S), medlem af kommunalbestyrelsen.

Copenhagen Pride-paraden på lørdag er et festligt højdepunkt for Danmarks største festival for homo- og biseksuelle samt transpersoner, Copenhagen Pride. Hos Socialdemokratiet er vi vildt glade for paraden, som vi mener, er en skøn og ikke mindst vigtig fejring af mangfoldighed og tolerance. Også her i 2017, hvor man stadig kan opleve, at en tidl. politiker, præst og meningsdanner nedladende kalder den franske præsident Macron for en “lille bøssedreng”. Fordommene er mange, og de trives desværre stadig, og derfor er Copenhagen Pride så vigtig.

Socialdemokratiet har historisk altid gået forrest, når det gjaldt kampen for LGBT-rettigheder. Vi fik sammen med SF gennemført loven om registrerede partnerskaber i 1989. Og i 2012 fik den socialdemokratisk ledede regering gennemført, at homoseksuelle kunne vies i kirken. Alt sammen noget vi er meget stolte af. På Frederiksberg stillede Socialdemokratiet tidligere på året forslag om, at Frederiksberg bakker om at få internationale LGBT-events, Eurogames og WorldPride til Danmark. Et forslag som fik bred opbakning. Og vi er glade for og stolte over, at Frederiksberg Allé får en flagallé med regnbue- og dannebrogsflag under Copenhagen Pride-paraden. Et forslag som Socialdemokratiet stillede, og som Venstre bakkede op om. For os er flagalléen nemlig både en festlig markering men også et markant signal om, at vi på Frederiksberg hylder mangfoldighed, tolerance og ligestilling. Vigtige værdier som vi skal værne om. Hver dag, året rundt!

Rigtig god Pride ❤️💛💚💙💜