Risikoen for atomkrig

peace.jpg

Af Arne Herløv Petersen på Facebook

Risikoen for en atomkrig er nu større, end den har været de sidste mere end tredive år. Det er derfor et godt skridt på vejen, at 122 lande i FN i sidste måned vedtog en traktat, der forbyder atomvåben.
Men Danmark stemte nej til traktaten. Den danske regering vil ikke være med til at forbyde atomvåben.
Der var heller ingen af de ni atommagter, der ville underskrive traktaten. USA. Storbritannien og Frankrig udsendte en fælles erklæring om, at de hverken ville underskrive eller ratificere en sådan traktat.
I den situation bør verdens befolkning kræve afskaffelse af alle atomvåben. Når Donald Trump og Kim Jong-un kan sætte fingeren på den røde knap, bliver hele verdens befolkning taget som gidsel for de gale herskeres magtdrømme.
En mulighed kunne være at genoplive Kampagnen mod Atomvåben, demonstrere og gennemføre fredelige aktioner for en verden uden atomvåben.

Læs mere:

Global traktat om forbud mod atomvåben blev fredag vedtaget i FN

Kræv dansk ja til FN’s forbud mod atomvåben

Danmark er parat til at bruge atomvåben