Uffe Elbæk skriver fra Stockholm

Af Uffe Elbæk på Facebook

Kære alle – jeg sad i Express toget fra Arlanda lufthavnen på vej ind til Stockholm, da terror-angrebet fandt sted.

Umiddelbart derefter blev al trafik ud og ind af Stockholm stoppet. Og der sad jeg sammen med hundredvis af andre passagerer i toget og ingen af os vidste, hvad der var sket og hvor omfattende angrebet var.

Det har derfor været en meget, meget speciel oplevelse med egne øjne at se, hvordan en hovedstad reagerer på et terrorangreb. Ja, hvordan man selv reagerer. Og hvordan ham der sidder ved siden af og hende overfor reagerer.

Og det må jeg altså sige: Alle reagerede med ro og værdighed. I en situation hvor følelserne og utrygheden i den grad ellers sad uden på tøjet.

Alle hjalp alle.

Både da vi valgte at stå ud på paronen for at tage lokaltoget til Solna. Og videre derfra med bus til Oden Plan for derfra på gåben ind til centrum.

Ro, værdighed og hjælpsomhed. Det var hvad jeg oplevede borger og borger imellem. Og myndighederne var tilsvarende til stede med overblik og præcision. Fra togkontrolløren over buschaufføren til politibetjenten.

Jeg har kort sagt set en svensk hovedstad der har reageret på et terrorangreb på den mest voksne måde.

Som I kan se af billedet, som jeg tog i bussen stod folk ellers totalt presset sammen. Og selv i den situation var folk hjælpsomme og der var ikke en my af panikstemning.

Og da jeg sagde farvel til den ældre kvinde, som var vores vejviser på den sidste del af rejsen, fik jeg et stort knus og et farvel der indeholdt et håb om, at vi alligevel fik en god weekend i den svenske hovedstad.

Det lovede hende. Og så drejede hun rundt om hjørnet og forsvandt.

Tak til hende. Tak til den svenske ordentlighed. Og lad os alle i dag sende vores tanker til de dræbte og såredes familier og efterladte.

Sverige vi står lige ved siden af dig.

SOCIAL:

%d bloggers like this: