Glædelig jul!

15697819_10154157018126765_4240960438383959454_n

Af Özlem Cekic på Facebook

Jeg har tømt min mail, sorteret i de dødstrusler jeg har fået, købt alle gaverne, betalt mine regninger og er fuldstændig klar til juleaften :-). For mange år siden arbejdede jeg som sygeplejerske i psykiatrien. Mange af vores patienter var taget hjem for at holde jul. Men i løbet af aftenen kom mange retur. De var ked af det, for syge og fik alle deres mørke tanker tilbage. Jeg arbejdede altid juleaften, så mine kollegaer kunne holde fri. En af patienterne sagde “Det er faktisk meget rart at du er muslim, så ved man, at du ikke har alle de tårnhøje forventninger til juleaften” Jeg tænker tit på den samtale, når det er jul. Derfor går mine tanker til alle de medborgere, som har det svært, er ensomme, syge, eller er i sorg over at havde mistet nogen. Jeg tænker på jer!

Og så kommer der et stort og særligt tak til alle de ildsjæle der er på arbejde på politistationer, hospitaler, plejehjemmene, opholdsstederne, børnehjemmene, lufthavne, lægevagterne, brandstationer, færger, toge, taxaer, pizzarier, restauranter, millitæret og mange andre steder i og uden for Danmark. Takket være jer, hænger juleaften sammen for millioner af mennesker.

Pas på jer selv og nyd dagen. Og husk det vigtigste er hverken maden eller gaverne, men samværet og samtalerne med dem du holder os.

Kærlig hilsen
Özlem