København får japansk izakaya og sake bar

Bongorama.dk har talt med Jonas Hartz, der er en af folkene bag en nye izakaya og sake bar i København.

Det forlyder at du er involveret i et nyt restaurant projekt i København, hvor køkkenet er japansk – kan du fortælle lidt om det?

Jah Izakaya & Sake Bar er som navnet antyder et rent izakaya køkken. Min makker Satoru Inoue og jeg har længe undret os over hvorfor man ikke kunne finde et autentisk izakaya køkken, når nu man finde så meget andet på meget højt niveau i København. Den bedste måde at brokke sig på er at gøre det selv, og så opstod ideen til Jah. Satorus svigermor ejede stedet før vi tog over og restauranten har siden 1970’erne været et samlingsted for japanere og koreanere i Danmark, så det er dansk/japansk heritage vi har overtaget og ønsker at videreføre på vores egen måde.

Hvorfra stammer din interesse fra Japan?

Personligt har jeg rejst en del i Japan de sidste 15 år. I første omgang som tour manager da jeg i sin tid stoppede på koncertstedet VEGA og ville se verden. Senere har jeg lavet udstillinger og andre designprojekter i Japan over flere omgange i samarbejde med en af mine partnere på Jah, Satoru Inoue. Han er japaner men er vokset op i Danmark.

Har du en japansk livret og har du en favorit sake og/eller shochu?

Jeg foretrækker at spise flere små retter, sådan som izakaya køkkenet også er bygget op. Det er fantastisk når smagsindtryk kommer i forløb og danner en balance over flere retter.
Drikker mest Junmai sake – men ikke en speciel producent.

Hvilke tre steder i København ville du først vise en japansk førstegangsbesøgende?

Louisiana, Christiania og Jah Izakaya & Sake Bar.

Hvad er dit personlige drømmeprojekt i København?

Det er hemmeligt. I don’t wish and tell.

Du kan følge Jah Izakya & Sake Bar på Instagram her.

%d bloggers like this: