Tag dig sammen mand

11895193_739268196202523_8295932447208475939_o

Af Majbritte Ulrikkeholm

I dag så jeg en artikel, eller rettere en afskedstilsvining af vores tidligere statsminister skrevet af journalist Mikael Jalving. I denne artikel blev den tidligere statsminister kaldt alt fra dukkelise til finke og der blev sågar sået tvivl om, hvorvidt hun kunne tage sig af sine børn. Ja, for man kan da ikke både være kvinde og have karriere, for hvem skal så tage sig af børnene?

Artiklen blev bragt for to dage siden i Jyllands Posten, som jo har hejst flaget for ytringsfriheden så eftertrykkeligt, at ingen i verden kan være i tvivl om vores fornemme danske værdier. Vi siger, hvad der passer os uden skelen til, om det kunne såre nogen eller måske endda udtvære deres værdier. Det er vores værdier, det handler om.

Det skal de også forstå de muslimske mænd, der render og rager på pigerne i nattelivet. Det er vi meget optaget af og med god grund. For man skal ikke rage på pigerne.

Og det kan vi jo så uddanne analfabeterne fra de muslimske lande i. Ikke at rage på pigerne. Ikke at tage dem på brysterne. Ikke at rive bukserne af dem og dyppe deres hoved under vand på en badeanstalt hvor tusindevis af liderlige mænd samler sig for at rage på det, der ikke selv vil give sig.

Det vi kan lære dem er:

Tag en fin universitetsuddannelse eller en fornem journalistuddannelse. Få arbejde på en velanset landsdækkende avis og brug dine ord og alt hvad du har lært på universitetet. Du må ikke rage på pigerne her i vores land. Men du kan i stedet tage din pen og svine dem til, når de er blevet voksne kvinder med indflydelse. Du kan insinuere og med dine ord stille spørgsmålstegn ved, om en kvinde overhovedet kan gøre noget stort, for hvem skal så passe hendes børn? Du kan skrive, hun er en finke i stedet for at holde dig til at skrive om dine politiske uenigheder med ministeren. Ja for her er det tilladt at kalde en minister for en finke. I en avis. Det er tilladt, fordi vi har ytringsfrihed.

Vi synes, du skal holde op med at rage på kvinderne. Og så synes vi i stedet for, at du skal svine dem til med dit sprog.

Det er noget helt andet. Og det kræver altså lige, at du tager en universitetsuddannelse for at komme på niveau. Her i vores lille land med de flotte værdier. Hvor vi ikke rager på kvinderne men sviner dem eftertrykkeligt til, når de tager sig den frækhed ikke bare at vise sig i nattelivet men at træde ind på den offentlige scene i topstillinger. Så skal de nemlig ikke kritiseres for deres politiske holdninger. Så skal de svines til, fordi de ikke passer deres børn. Og så skal de rages på med ord som dukkelise og finke.

Det skal I muslimske mænd lære af den fine intellektuelle kultur. I skal forstå, at under det hele, er der rigtig mange mænd, der deler jeres kvindesyn. De er bare kultiverede. Meget mere kultiverede end jer.

Men en gang imellem træder raseriet så tydeligt frem mellem linjerne, at de næsten ligner jer. Men de er hvide intellektuelle mænd. Det er forskellen på dem og jer. Og den hvide mand rager ikke på pigerne. Han nøjes med at svine kvinderne til. Med ord.

There is one comment

  1. Frans Bølling

    Ja det er problematisk at blive svinet til, udelukkende på grund af sit køn. Som du faktisk sviner mig og samtlige mænd i den vestlige verden til : (“den hvide mand rager ikke på pigerne. Han nøjes med at svine kvinderne til. Med ord.”) Så er vi jo lige vidt, sexisme er sexime, begge veje… de fleste af dine pointer holder sådan set vand, men når du kommer med generaliserende, kønsspecifikke fornærmelser er du en del af problemet. Tag dig sammen, kvinde !

    Like

Der er lukket for kommentarer.