Yahya Hassan skriver fra Rostock

1936504_10208359563369782_4477354611538742116_n

Yahya Hassan skriver på Facebook:

På familiebesøg i diasporaen – Rostock, Tyskland.

Den palæstinensiske flygtningepige Reem Sahwil, født i den palæstinensiske flygtningelejr, Wavel, som vores familie kommer fra, ved Bekaa-dalen i Libanon, flygtede sammen med sine forældre og søskende til Tyskland i 2011.

For nogle måneder siden var Reem Sahwil i dialog med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, i et tysk tv-program, der skulle adressere flygtningespørgsmålet.

Reem blev udvalgt til at deltage i programmet, fordi hun i skolen havde vist sig at være en ganske begavet pige, som havde præsteret ikke så ueffent endda og tilmed tilegnet sig det tyske sprog, mundtligt og skriftligt, med så stor gejst og flid, at hun efter 3-4 år i Tyskland, var rede til at fremføre sine argumenter for en statsleder i fjernsynet.

Reem prøvede, på bedste diplomatisk vis, at forklare sin baggrund og sin situation. Hun sagde blandt andet at hun gerne ville integreres i det tyske samfund – på det tyske samfunds præmisser. At hun havde et ønske om at studere og skabe en stabil fremtid for sig selv og sin familie, altså basale menneskelige behov. Da forbundskansleren så begyndte at hælde vand ud af ørerne, brød Reem simpelthen i gråd. Videoklippet gik verden rundt, og Reem blev et symbol på mange flygtningebørns urimelige vilkår. For nylig fik Reem Sahwil sin opholdstilladelse i Tyskland.

Reem Sahwil er et levende eksempel på, at flygtninge kan og vil integreres.

Angela Merkel er et døende eksempel på, at vi kan og vil integrere.

Reklamer