Radio24syv er on a roll

J_rgen_Leth_993005a

Per Mikael Jensen skriver på Facebook:

Radio24syv er efter min mening on a roll. Mikael Bertelsen og Mads Brügger [opdateret, red.] har tilsyneladende fået skabt et nyhedshold, der i den grad tror på, at ret få mennesker kan skabe unikt indhold – og gode historier – der ikke findes andre steder. Jeg er imponeret.

Hele kanalen emmer for tiden af, at de prøver at tænke nyt og frit og i overraskelser, senest med det glimrende Jørgen Leths program, Spørge Jørgen. Det er virkelig godt set.

“Jeg er ikke specielt vild med katte, det må jeg sige, det er jeg ikke. Vi talte om en kat i går, nemlig den kat, der optræder med Marlon Brando i Godfather-filmen….Den er meget selvstændig, katten, den har magt, det kan man se. Den måde, den bevæger sig på, den måde Marlon Brando som Godfather behandler den på, med respekt, med sine hænder, det gør, at den er noget helt specielt, men ellers er jeg ikke tiltrukket af katte overhovedet. Helller ikke af hunde, for den sags skyld. Men det er da okay, jeg har heller ikke noget imod dem. Men den der, den kan jeg specielt godt lide. Jeg tror også, at der i en James Bond film engang har været en spændende kat. Jeg kan lide katte på film, men ikke rigtigt i virkeligheden. Og så… skal vi til at slutte.”

Jørgen er i øvrigt den eneste taler, jeg som toastmaster har måttet stoppe i en tale ved et bryllup efter godt en halv time om Tour de France, cykling i almindelighed og Jørgens egne besættelser som sådan. Talen var fremragende, men desserten var ved at blive varm.

Her er et enkelt citat fra programmet (hvor Jørgen i øvrigt (surprise…) gentagne gange siger: “Undskyld, hvad var i grunden spørgsmålet?”):

“Jeg er ikke besat af at snakke hele tiden – det er jeg slet ikke besat af. Jeg vil gerne sige nogle ting, som er sande, så vidt muligt. Det kan godt være, jeg kan finde på at lyve også, men så skal løgnen også være god og velformuleret og seriøs.”

Godt gået, 24/7. Jeg er ikke sikker på, at I behøver licens, når den nuværende aftale udløber.

Lyt til programmet her.

Programmet bliver sendt på alle hverdage i hele januar. Spørgsmål kan sendes til:

Radio24syv,
Vester Farigmagsgade 41,
1606 København V
Mærk kuverten “Spørge Jørgen”.

Eller via e-mail til: sporgejorgen@radio24syv.dk