Jan Laursen vælger årets bedste musik

1924017_10156358129195162_1639424001357962491_n

Det er med årslister, som det er med munkenes tålmodige, sirlige opbygning af kulørte sandkorn i farverige mønstre på billedet ovenfor (det er taget i sommers i en boghandel i Durango, Colorado). Det er på en gang meningsløst og meningsfyldt: Et forsøg på at få styr på verden og på tiden, der bare glider afsted. Og samtidig et forsøg på at ophæve den, tiden.
For mit vedkommende bliver det blot et spagfærdigt forsøg på indkapsle året, der gik. Musikalske oplevelser og artefakter, i tilfældige rækkefølge og uden rangorden. Øjeblikke, som hver for sig har betydet så meget for mig, at jeg nogenlunde ubesværet kan huske dem her på årets sidste dag, uden at skulle anstrenge mig unødvendigt.


Album : Julia Holter – Have You In My Wildernest. Father John Misty – I Love You, Honeybear. David Corley – Available Light. Riley Walker – Plimrose Green. Blur – Magic Whip.


Enkeltnumre: Benjamin Clementine – London. Jamie XX – Loud Places. David Bowie – Lazarus. Julia Holter – Betsy on the Roof. Mary Margaret O’Hara – This is What I Want. Torres – Sprinter.


Koncerter: Father John Misty på Roskilde. Beck i Glassalen, Tivoli. Einsturzende Neubauten i Koncerthuset.

%d bloggers like this: