Esmanns Verden: Situationen omkring Krim

BN-LK109_crimea_M_20151123053356

Frank Esmann skriver på Facebook:

Der ser ud til at være to mulige forklaringer på den pludselige skærpelse af situationen omkring Krim. Uanset hvilken man vælger kan udfaldet komme til at påvirke den gryende tilnærmelse mellem Rusland og Vesten. Er der hold i presserapporterne var det ukrainske nationalister, der stod bag sabotagen af elforsyningen til de to millioner indbyggere på Krim. Da russerne krævede el-forsyningerne genoptaget svarede regeringen i Kiev imidlertid igen med en blokade af al fragt til Krim. Hvorfor denne optrapning? Er der tale om free lancere, der ikke kan kontrolleres, eller prøver Ukraine at genvinde opmærksomheden i en situation hvor kampen mod Islamisk Stat kan styrkes via et rapprochement mellem Moskva og Vesten. Er det sidstnævnte tilfældet har Kiev gang i et farligt spil. Få vil acceptere, hvis en stat, hvis korrupte dysfunktionalitet var en del af forklaringen på krisen omkring Krim, nu prøver at stikker en kæp hjulet på bestræbelserne på at få gjort det af med en trussel, der har sat det meste af verden i højeste alarmberedskab.