Dengang Özlem Cekic fik nye kartofler

11217174_10153176202826765_4557551263569307599_n

Af Özlem Cekic

Hvergang jeg skræller kartofler, kommer jeg i tanke om hvordan jeg som “perle” klokkede i nationens varemærke:-) En dag uddelte et firma Vildmosekartofler i Folketinget. En journalist fra det samme firma spurgte, hvad jeg ville lave af det halvandet kilo kartofler, jeg havde fået. Meget spontant og uden yderligere strategiske overvejelser sagde jeg: ‘Nok kartoffelmos til min datter’. Så kunne jeg godt se på hendes og på min kollegas ansigt, at det absolut ikke var det rigtige svar. Jeg skyndte jeg mig at tilføje, at jeg også ville lave pomfritter til min søn i håb om, at det nok var et bedre bud.

Det blev lidt stille, og efter journalisten gik, vendte min kollega øjne af mig. “Vil du lave pomfritter af de første nye danske kartofler?” Så fik jeg en lang historisk integrationsrejse om kartofler og de 100 rigtige svar, jeg kunne have valgt at komme med:-) Samme aften havde jeg mine forældre på besøg, og de spurgte til den fine pakke på køkkenbordet. De blev begge meget overraskede over indholdet. Min fars reaktion var: ‘Er det fordi, der er nogle kartoffelbønder, der strejker?’ Mens min mor straks gik i gang med at skrælle dem, så hun kunne lave pomfritter til børnene.

Jeg nåede at stoppe hende, mens jeg indigneret sagde: ‘Nej, nej mor, det er meget fine kartofler. Dem laver man ikke bare pomfritter af.’ Hun kiggede på kartoflerne og på mig og sagde: ‘De ligner altså helt almindelig kartofler, hvad laver man så af dem?’ Og se, dét var jeg ikke dansk-kartoffel nok til at svare fornuftigt på.