Den norske katastrofefilm Bølgen er den mest sete film i Norge nogensinde (og danske Thomas Bo Larsen er med)

Boelgen_685x1015_MainPoster

DET SKER!

Alarmen går hylende og ildevarslende i gang i det norske katastrofeberedskabscenter i Geiranger fjorden!

Det 700 meter brede klippeskred, som geologerne har ventet på, er nu et faktum og en gigantisk flodbølge er på vej mod Geiranger. Nu befinder den erfarne geolog, Kristian Eikjord sig i sit livs værste mareridt. Han og hans datter er skilt fra resten af familien og der er kun 10 minutter til det fossende inferno rammer med ufattelig kraft… – Det bliver en kamp for livet for hele familien, da den voldsomste naturkatastrofe, Norge nogen sinde har set, rammer land med en altødelæggende, 80 meter høj mur af frådende vand og løsrevne klipper!

Bølgen er en norsk storfilm af episke, Hollywood‘ske dimensioner, og dermed den første egentlige seriøse katastrofefilm, der nogen sinde er lavet i Skandinavien.

Filmen åbnede Den norske filmfestival i Haugesund 16. august 2015, og anmelderne kastede efterfølgende om sig med fem og seks stjerner for kombinationen af den intense katastrofefilm og tætte, realistiske familiedrama. Siden blev den også vist udendørs om natten 26. august 2015 i forbindelse med en stort anlagt beredskabskonference… i Geiranger… – Det norske politi meddelte i øvrigt ved samme lejlighed, at sikkerhedszonen for den lurende katastrofe er udvidet.

Bølgen åbnede efterfølgende i de norske biografer 28. august 2015 og i dag har næsten 700.000 nordmænd allerede købt billet til biograferne, hvilket gør den til en af de potentielt mest succesrige film i Norge nogensinde.

Filmen er netop indstillet som det norske bud på en 2016 Oscar® nominering i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film, i konkurrence med bl.a. danske Krigen.

Bølgen er instrueret af Roar Uthaug (Fritt vilt) efter manuskript af John Kåre Raake og Harald Rosenløw-Eeg og er produceret af Are Heidenstrøm og Martin Sundland.

På toppen af rollelisten ses de meget anmelderroste Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp som Kristian og Idun, mens de øvrige hovedroller spilles af bl.a. Jonas Hoff Oftebro (Sondre) og Edith Haagenrud-Sande (Julia), samt Fridtjov Såheim (Arvid), danske Thomas Bo Larsen (Phillip) og Mette Horn (Maria) som et dansk turistpar.

Bølgen distribueres i Danmark af Nordisk Film, der tidligere har lanceret de norske storfilm, Kon-Tiki og Frihedskæmperen Max Manus og produktionsselskabet, Fantefilm, har tidligere stået bag bl.a. store lokale succeser, som Fritt vilt og Gåten Ragnarok.