Danmark vokser!

4601_89846333639_6958398_n

Af Johanne Schmidt-Nielsen

Vores børn, børnebørn og oldebørn kommer til at læse om disse dage, uger, måneder og år i historiebøgerne. Om de 60 millioner mennesker, der er tvunget på flugt fra deres hjem. Om hvordan verdenssamfundet reagerer. Om hvordan Danmark reagerer. Hvordan vi reagerer. Du og jeg.

Hvor er det dejligt og oprigtigt opløftende, at det spirer og bobler. At tusinder af mennesker pakker bilen med soveposer, vintertøj, klapvogne, mad og vand.

Stiller hjem og køretøj til rådighed. Åbner deres hjerter. Sender penge. Starter indsamlinger. Går dør til dør. Arrangerer fællesspisning, når der flytter flygtninge ind på villavejen. Stiller sig til rådighed som lektiehjælpere. Tager det kæmpemæssige ansvar på sig, som det er at påtage sig forældremyndigheden over uledsagede flygtningebørn.

Afmagt og frustration forvandles til handling. Støjberg og Martin Henriksen bliver på sin vis ligegyldige. Der handles, og det betyder en forskel.

Danmark vokser!

PS. Rigtig mange skriver og spørger, hvad de kan gøre for at hjælpe. Jeg er i gang med at lave en liste over organisationer, frivillignetværk osv. Hvis du kender til steder, hvor man kan melde sig, indsamlinger med mere, så skriv gerne her i tråden.

Reklamer