Danmark fejrer Grundtvigs fødselsdag

12004921_10153123830551765_4897619381305544432_n

Af Özlem Cekic

I de her dage, hvor flere tusind mennesker flygter fra krig, og nogen af dem krydser vores grænse, vil jeg gerne her på Grundtvigs fødselsdag minde om, at flygtninge først og fremmest er mennesker! Og menneskeliv, uanset hvilken religion, hudfarve og etnicitet det har, er værd at redde. Vi skal have mod til at sætte mennesket før økonomien, før grænsebomme og før systemet. Vi må aldrig glemme, at vi som mennesker ville havde gjort det samme, hvis der også var krig i vores land. Jeg er rørt over alle de danskere, der i øjeblikket rækker hånden ud og ikke vil grave grøfter men vil være #brobygger. Mens vores Integrationsminister puster til den indresvinehund med med den åndssvage annonce. Og til dem der frygter fremtiden. Jeg forstår godt jeres bekymring. Men lad os nu sammen komme igennem denne tid. Angsten må ikke gøre afstanden større mellem mennesker. Det er kun dialogen og næstkærligheden, der kan binder os sammen!