Flygtninge på Hovedbanegården vil videre til Sverige

1898063_1485646938425843_7343931916279067535_n

Arne Herløv Petersen skriver på Facebook:

Politiken har talt med flygtninge på Hovedbanegården. De vil videre til Sverige. Når de bliver spurgt, om de ikke kunne tænke sig at slå sig ned i Danmark, smiler de vantro. Danmark? Nej, der vil de ikke være. De vil kunne se deres familie – ikke skilles fra den.

Det er nok det, der især afskrækker folk fra at komme hertil. At de ikke må få familien med. Det rammer hårdere end sulteydelserne. Hvad ville vi andre sige til, at vi kun kunne være i et land på betingelse af, at vi ikke mere måtte få vores nærmeste at se?

Danmark skal være et land, ingen vil komme til frivilligt. Et land, alle vil sky som pesten. Og for at budskabet om, hvor væmmelige vi er, rigtig skal trænge igennem, har de danske myndigheder netop i dag – hvor resten af Europa byder flygtnignene fra krigen i Syrien velkommen – udsendt en meddelelse på ti sprog om, at hvordan vi vil undgå, at flygtninge komme hertil.

Jeg tænker på dengang de ungarske flygtninge kom hertil i 1956. De fik en ganske anderledes hjertelig modtagelse. Hvad er der sket med os siden da?