En æra er slut – Stereo Studio lukker

Stereo_Studio_Købmagergade,_København

Efter flere forsøg på at tilpasse sig et omskifteligt marked har Stereo Studio indgivet konkursbegæring og lukker de nuværende 12 butikker.

Den Aalborgensiske virksomhed Stereo Studio ApS har indtil nu været den længst overlevende, uafhængige landsdækkende musik- og filmkæde i Danmark. Men efter flere år med svigtende salg har Stereo Studio været nødsaget til at indgive konkursbegæring. Dermed slutter en æra for en af Danmarks musik og films helt store spillere.

Stereo Studio blev grundlagt af Frank Sørensen i 1975 i beskedne lokaler på Boulevarden i Aalborg. Over tid voksede virksomheden sig til en landsdækkende kæde med et solidt tag i de danske forbrugere, og i sin storhedstid havde Stereo Studio 24 butikker spredt rundt om i Danmark.

I år har virksomheden kunnet fejret 40 års jubilæum, men det har stået i skyggen af Frank Sørensens tragiske død i en motorcykelulykke i Tyskland tidligere på året.

– Det er med stor sorg, at vi først har mistet Frank i en tragisk ulykke og derefter har måttet opgive hans livsværk gennem 40 år. Men der er ikke andre muligheder. Danskernes forbrugsvaner har ændret sig markant gennem årene, og trods en ihærdig og lang kamp for at tilpasse virksomheden til markedet, må vi indse, at tiden, hvor kunderne købte musik i en fysisk butik, er en saga blot, udtaler direktør Britta Sørensen.

Stereo Studio var oprindeligt en ren musikbutik med salg af vinyler og kassettebånd. Siden kom CD’erne til, og ad åre blev film og konsolspil en større og større del af sortimentet, ligesom import af specialudgivelser fra udlandet også trak mange kunder i butikken.

Den globale tilbagegang i musik- og filmbranchen fik i 2013 Stereo Studio til at lancere konceptet Studio Apparel, hvor kædens butikker blev redesignet og fik et bredt sortiment af tøj og merchandise ud over musik og film. Dette tiltag har dog ikke kunnet redde virksomheden.

– Vi har løbende lukket de butikker, der var mindst rentable, med det formål at få virksomheden til at overleve i mindre målestok. Efter Franks død har vi forsøgt at køre videre med denne plan, men har desværre også måttet indse, at tiden er løbet fra det fysiske salg, og at det økonomiske grundlag for at drive virksomheden videre er væk. Det har været en meget svær beslutning, men vi er samtidig utrolig taknemmelige for og stolte af det, vi har opnået, og vi skylder vores mange trofaste medarbejdere og kunder en stor tak, siger Britta Sørensen.

%d bloggers like this: