Tro ikke på det, du læser i avisen

11947753_10153413217155910_7781078077438480829_o

https://plus.google.com/+BjarnePanduroTveskov/posts/4A4GaJdxnVF

Morten Kabell skriver på Facebook:

I fredags havde jeg to journalister og en fotograf fra BT på besøg. De ville gerne høre om udgifterne til mit kontor i 2014.

Sidste år skiftede jeg en del ting ud ift min forgængers kontor. Jeg har brugt et af stadsarkitektens gamle tegneborde som mødebord, og mødestolene er købt en gang i 70’erne eller 80’erne og er blevet skrubbet rene. Så kunne de sagtens genbruges – og er endda flotte, synes jeg.

BT kritiserer, at jeg har været ude at købe nyt. Det er nu ikke så meget. Der er købt en kontorstol. Det er en god kontorstol, som holder længe og kan gå videre til mine efterfølgere i mange år. Der er også købt et tæppe til gulvet, der hvor jeg sidder. Ud over at det er pænt, er det også for at skåne gulvet, som i forvejen ikke var alt for pænt lige dér.

Og så har vi købt skabe. De er købt brugt. Det er miljømæssig godt, for der er ikke fældet nye træer for at lave dem. Og brugt var billigere end nyt.

I øvrigt er udgiften faktisk 0 – selv om BT skriver 50.000 ud af de samlede udgifter på 120.000. For vi har solgt nogle gamle skabe – i øvrigt af samme udseende, bare i mahogni. Og indtægten fra salget svarede til indkøbet af de nye. Grunden til at BT regner de 50.000 med som mine udgifter er konto-teknisk, for indtægten er bogført et andet sted i forvaltningen.

Jeg har valgt at købe kvalitet. Det valg står jeg gerne ved. For kvalitet holder i mange år. Det er ressourcemæssigt klogt, synes jeg. Og enten kan mine efterfølgere bruge møblerne, også om 20 og 40 år. Eller også kan man sælge dem igen. Og eksemplet med skabene viser, at danske kvalitetsmøbler holder prisen.

Her kan I se mit kontor. I ser ikke noget kunst på væggene, jeg har valgt at have fotos fra byen på mine vægge – og billederne er taget af forvaltningens egen fotograf og printet i forvaltningen selv.

De tre gode stole i midten er genbrug. De blev købt af Søren Pind i sin tid, og dem har jeg fundet frem fra forskellige gemmer. Noget skal man vel have med i sin hverdag fra sine forgængere, og fra Søren Pind blev de de tre stole.

I øvrigt modsvarer udgifterne til kontoret faktisk de penge, der kom ind ved at sælge den tidligere borgmesterbil. En sådan findes jo ikke længere. Der blev købt en el-cykel, som forvaltningen har stillet til rådighed for mig, og som jeg har brugt lige siden.

Alle kan i øvrigt følge med på min hjemmeside – http://www.kk.dk/artikel/morten-kabell-forbrug-og-repræsentationsudgifter – hvor alle udgifter, gaver m.m. løbende lægges ud.

Og hvis I nu spørger: “Morten, hvad gjorde I så af de gamle ting på kontoret?”, så er svaret, at de blev brugt til at indrette et nyt mødelokale til sekretariatet. Dermed skulle der ikke bruges penge til dét!

Nå, men artiklen kommer i morgen – der kan I læse avisens vinkel.

%d bloggers like this: