SR-regeringen kan vinde valget ved at satse på velfærdsområdet nu

Den kønsopdelte børnehave 'Triton' i Horsens.

Den kønsopdelte børnehave ‘Triton’ i Horsens.

Arne Herløv Petersen skriver på Facebook:

Jyllands-Posten bringer i dag en meningsmåling fra Wilke, der giver følgende mandattal: A 41, B 11, C 6, F 12, I 15, O 30, V 40, Ø 15, Å 5.

Det mest opsigtsvækkende er Alternativets gode resultat (2,7 %) og Liberal Alliances store fremgang. De stemmer, Dansk Folkeparti har vundet siden valget, er stort set taget fra Venstre.

Det står lige nu 84-91 til rød-blå – 87-92, hvis man regner de forventede nordatlantiske mandater med. Det betyder, der bare skal flyttes tre mandater under valgkampen for at regeringen kan fortsætte.

En anden måling i Jyllands-Posten viser, at vælgerne roser regeringens økonomiske politik, men er kritiske over for velfærdspolitikken. Det er opsigtsvækkende, for det plejer at være omvendt for socialdemokratiske regeringer. Det er sådan, man plejer at bedømme borgerlige regeringer.

Som jeg ser det, kan regeringen vinde på at satse på velfærdsområdet nu. Det er der, Dansk Folkeparti har sin styrke, så det er der, mandaterne skal hentes tilbage. Samtidig kan man føre valgkamp på at afsløre Liberal Alliances asociale politik – at partiet vil tage fra de fattige og give til de rige.