Fotovogne er en genial idé

1510642_10206644492455947_7185958095173371669_n

Flemming Jensen skriver på Facebook:

Debatten raser på de sociale medier, i fjernsynet og der snakkes over hækken. Politiet har fået flere fotovogne, og det er åbenbart et problem.

Nu skal jeg fortælle Jer, hvad der er et problem.

Det er et problem når politiet banker på din hoveddør, og informerer dig om at dit barn er blevet alvorligt kvæstet, og at I skal skynde Jer at tage på hospitalet, for at sige farvel, da man ikke forventer at barnet overlever natten. Det er et kæmpe problem at denne ulykke skyldes for høj fart – havde bilisten kørt med en 30% lavere fart, så havde der været en mulighed for at bremse, og undgå ulykken.

Det er et problem at unge mennesker mister livet bag et rat, fordi det er uden konsekvens at køre for stærkt. Det er et problem at urutinerede unge, som lige har fået kørekort, tror at de kan magte og håndtere 200 HK i fars Audi, med en samlet erfaring på 14 dage som billist, og nemt banker den op på 180 km/t.

Det er et problem at mange danskere syntes at fotovogne er en dårlig ide. Men tro mig, det syntes de kun, indtil den dag, at det er deres pårørende der bliver dræbt i trafikken på grund af for høj fart.

Det er et sindsygt stort problem at selv veluddannede voksne, ræser forbi børnehaven, skolen og SFOén med en alt for høj fart, fordi de er ved at komme for sent. Det er et problem, at de ikke tænker længere, men er nødsaget til at få et lille barn splattet ud på forruden, for at fatte, at fart dræber.

Fotovogne er og bliver en genial idé, så vores børn kan færdes sikkert.

Kører du for stærkt, så kender du konsekvensen. Du tænker bøde-penge, jeg tænker menneskeliv.

Billede kilde: Kasper Petersen
Andre kilder: Torben Jensen

[via Lars Barfred]

Reklamer