Jan Poulsen skriver om et legendarisk dansk punk arrangement

10689571_10206874685651918_3623737806579543461_n

Jan Poulsen skriver på Facebook:

DET MÅSKE VIGTIGSTE PUNK-ARRANGEMENT…

…i Danmark fandt sted i denne weekend for præcis 35 år siden.

Det navnkundige 13AB, der var det første, store sammenstød mellem musik, lyrik, billedkunst, performance og meget mere, fandt sted i den faldefærdige ejendom på Gl. Kongevej (ja, nr. 13AB) lige over for Salten.

Siden fulgte Nå!!80 i Huset, Fortropper samme sted og Gud og Grammatik på Charlottenborg, men 13AB var første gang, det hele (og meget mere) slog gnister i og med og mod hinanden. Så mange udtryk, så mange indtryk, og et gulv på førstesalen, der var faretruende tæt på at give efter for alt for mange hoveder, som skulle se og høre Sods med Billedstofteatret, der ved den lejlighed var et kor på tolv personer, ens klædt i hvide skjorter og sælskindsbukser, performe en handling med munden, mens andre gik rundt i lokalet iført store overfrakker.

Og imens spillede Sods – udvidet med Jan Ørslev, Morten Versner og T.S. Høeg – en guddommelig koncert. Endda to gange; lørdag eftermiddag og søndag formiddag. Og Martin Hall spillede i duo med Per Hendrichsen, og vidunderlige Henrik S. Holck læste digte op ud af vinduet, og og og…

Genvej til et udvidet Sods og Billedstofteatret live i tv-programmet kanal 22 fra juni 1981. White Shirt udkom først på Dagger And Guitar mere end to år senere.

Foto: Jan Curtis.