Mord uden Grænser

The Team (director Kathrine Windfeld) - Lars Mikkelsen.

‘Mord uden grænser’ er en ny krimiserie på otte afsnit, som sendes første gang søndag den 22. februar klokken 20.00 på DR1.

Menneskehandel, tvangsprostitution, moderne slaveri, pengevask, skattesvindel – statistikkerne over organiseret kriminalitet i Europa er svimlende. For nogle få år siden indledtes en ny æra i europæisk politiarbejde, da de fleste europæiske lande underskrev en samarbejdsaftale om at forebygge og bekæmpe international kriminalitet ved at etablere små og fleksible politienheder på tværs af grænserne, såkaldte ‘Joint Investigation Teams’ (JIT). Disse hold kan operere hurtigt og ubureaukratisk og har bemyndigelse til at overtage og lede efterforskninger.

I ‘Mord uden grænser’ fortælles historien om et af disse europæiske JIT’s, som består af Harald Bjørn (Lars Mikkelsen) fra Danmark, Jackie Mueller (Jasmin Gerat) fra Tyskland og Alicia Verbeek (Veerle Beatens) fra Belgien, mens de optrevler en skruppelløs kriminel organisation i Europa. Deres arbejde er ikke uden personlige omkostninger. Der rippes op i gamle sår. Nye sår tilføjes. I deres efterforskning står de ofte og stirrer ned i en afgrund af død og ødelæggelse. Men det er også der, de finder sandheden. Og deres venskab.

En kvinde findes myrdet i København. Hun er skudt gennem venstre øje, og en af hendes fingre er skåret af. Blot få timer senere findes to andre kvinder myrdet i Antwerpen og Berlin. Igen – skudt gennem venstre øje og med en finger skåret af.


Læs også Kenan Seebergs optakt på bt.dk her.