Carlsberg vil udvikle verdens første nedbrydelige flaske

ecoxpac

ecoxpac2

På trods af pantsystemet ender mange flasker i naturen, hvor de ligger i årevis og flyder. Men måske har Carlsberg om få år en løsning på problemet.

Bryggerikoncernen har i hvert fald indgået et samarbejde med blandt andet Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Innovationsfonden om at udvikle en flaske, der er lavet udelukkende af naturmaterialer.

Hovedbestanddelen bliver træfibre, og dermed kan flasken nedbrydes og omdannes til organisk materiale igen.
– Hvis projektet lykkes, som vi tror det gør, vil det markere et stort skift i vores muligheder i forhold til at emballere væsker, og det vil være endnu et vigtigt skridt i retning af en cirkulær økonomi uden spild, siger Andraea Dawson-Shepherd, som er Senior Vice President for Corporate Affairs.

Projektet er sat til at vare tre år og sker i samarbejde med emballagevirksomheden Ecoxpac.

Læs hele pressemeddelelsen på Carlsberg Groups corporate site her.