Dansk kulturkritik fra Smagsdommernes sæson 1

666a353c0c244447a82e9df6ad9d4276_Smagsdommerne

Homoseksuelle slaskedyr, Bjarke Ingels til okkult ritual på Det Kongelige Teater og Søren Faulis syngende anmeldelse. Smagsdommerne på DR K kan i aften kl. 21 fejre 10 års jubilæum, og vi har derfor spurgt Adrian, hvad han husker bedst fra de sidste 10 år.

Jeg elsker når anmelderne “investerer deres subjekt“, som Lilian Munk Rösing så akademisk udtrykte det, og oprigtigt forsøger at få en ukendt eller afskyet genre ind under huden – at gå ind på dens præmisser. Et godt eksempel var BTs Simon Andersen, der nærmest fik tårer i øjnene over den ballet, som han havde givet en chance. Med den tilgang tror jeg, der er en chance for at lokke andre kulturbrugere til at prøve noget, de ellers ikke plejer at bruge tid og penge på. – Néné La Beet på sin blog.