Hugo Rasmussen modtager Leo Mathisen Prisen

107160251

PA og DR Big Bandet er fredag 9. januar vært for uddelingen hele to priser: Hugo Rasmussen får Leo Mathisen Prisen – og samtidig kåres Året nye jazzstjerne.

Leo Mathisen Prisen uddeles for sjette gang til en nulevende dansk jazzmusiker, som på smukkeste vis viderefører jazztraditionen fra midten af forrige århundrede – Leo Mathisens tid. I år går prisen til Hugo Rasmussen, der gennem en menneskealder har en formidlet, udviklet og spillet en central rolle i jazzmiljøet i Danmark.

Leo Mathisen Prisen blev indstiftet i 2009, hvor det var 40 år siden, at swingjazz-pianisten døde. Tidligere er prisen gået til Niels Jørgen Steen, Kresten Osgood, Ib Glindemann, Ray Pitts og Tomas Franck.

I bedste Leo Mathisen-ånd sætter koncerten også fokus på de kommende stjerner – og er kulminationen på en landsdækkende komponistkonkurrence, der skal finde de mest lovende og talentfulde unge jazzkomponister lige nu.
Bag konkurrence står DPA – foreningen for komponister, sangskrivere og tekstforfattere – i samarbejde med DR Big Bandet. Ud af en stor og lovende pulje har juryen udvalgt tre finalister, Kasper Lang Eriksen, Mathias Heise og Maria Malmö, der på finaleaftenen får uropført deres værk af DR Big Bandet. Juryen voterer og vinderen kåres på selve aftenen.

Som gæstesolister vil koncerten desuden byde på Mike Andersen og Kira Skov.