Robotter skaber job og vækst i industrien

robot

Robotter vinder frem i industrien og skaber vækst og nye job i et omfang, der får virksomheder uden robotter til at halte bagefter. Men problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til at betjene maskinerne kan tvinge virksomheder ud af landet.

De tager ikke prisen for de mest snakkesalige kolleger. Til gengæld udfører de jobbet uhyre effektivt og med millimeterpræcision. Og så er de med til at sikre tonsvis af ordrer i bogen hos danske industrivirksomheder. Der er tale om de tusindvis af robotter, der de seneste år har indtaget fabrikshaller, maskinværksteder og skibsværfter landet over.

Nye tal viser, at virksomheder, der har installeret robotter, klarer sig bedre end virksomheder uden.

Dansk Metal har spurgt 643 tillidsrepræsentanter i danske industrivirksomheder både med og uden robotter, om de har oplevet øget produktion, flere ordrer i bogen og en stigning i antal ansatte det seneste år.

Og faktisk melder hele seks ud af ti tillidsrepræsentanter fra virksomheder med robotter, at deres virksomhed har oplevet en stigning i produktiviteten det seneste år, mens det samme gør sig gældende for knap fire ud af ti af virksomhederne uden robotter i produktionen.

Læs hele artiklen på Ugebrevet A4 her.