Var Jan Stage en del af Rote Arme Fraktion?

Mónica-Ertl

Den danske journalist og forfatter Jan Stage var med til at likvidere den bolivianske generalkonsul i Tyskland.

For første gang bliver det nu bekræftet, at det var den danske journalist og forfatter Jan Stage, som for over 40 år siden var med til at likvidere den bolivianske generalkonsul i Tyskland.

Den 1. april 1971 indfandt en elegant kvinde, iført spadseredragt og paryk, sig på det bolivianske generalkonsulat, der havde til huse i en fornem bydel i den tyske by Hamburg. Den elegante kvinde spurgte efter generalkonsulen Roberto Quiantanilla Pereira. Hun blev vist ind på hans kontor. Og fra sin taske hev kvinden en Colt Cobra .38-revolver op. Og dræbte Roberto Quiantanilla Pereira.

Efterfølgende forsvandt kvinden i en bil, som blev ført af en mand. Manden var den nu afdøde danske journalist og forfatter Jan Stage. Og bag den elegante spadseredragt gemte sig den tyske kvinde Monika Ertl [datter af Leni Riefenstahl’s kameramand Hans Ertl, foto, red.] fra RAF, den tyske og stærkt venstreekstremistiske terror-organisation. Den spektakulære likvidering er omdrejningspunktet i Morten Hesseldahls nye roman, ’Ernestos hænder’, der udkom på Modtryk i går.

Læs hele historien i BT her.