Klubværelset: Med tophuen i postkassen

Download (13)

Den kreative ungdomsklasse er i fuld gang med at skifte ham. Hipsteren som vi kender med små tophuer, en cykel uden bremser og når det går hedt for sig et lille overskæg, er efterhånden blevet en arketype og er lige nu godt i gang med at blive udskiftet af en ny trend kaldet ”normcore”.I hvert fald hvis man skal tro mediernes sandsigelser.

Denne nye trend blev første gang beskrevet sidste efterår af det New York baserede trend bureau k-hole. Siden har Trendspottere og medier skudt i øst og vest om, hvad denne nye trend vil bringe: men groft sagt er det, at det almindelige skal gøres hipt, man skal ikke længere stikke ud, men ”blende in” med billige jeans fra Bilka og aflagte ensfarvede T. Shirts. Og nogle svinger endda hele fænomenet endnu højere op og peger på, at modsat de individualistiske hipstere vil dette nye normcore medføre en mere fælleskabsorienteret ånd.

Klubværelset har talt med T.S. Høgh, som har været vidne til mange skiftende ungdomskulturelle trends og bevægelser, og en af bagmændene bag Copenhipsterfænomenet, som var med til at spidde den kreakulturelle københavnske elite og pege på, at der foregik et storstilet maskespil i kødbyens højeste hipsterlag.

Lyt til radioprogrammet her.