Når teknologien gør hverdagen lettere og livet nemmere

Google Glass

Af Ronnie Rocket i samtale med Jacob Holst Mouritzen

Når man læser om offentlige og store IT projekter og digitalisering i det hele taget er det ofte brok og frustration. Men i virkeligheden har teknologien gjort livet meget nemmere og mere behageligt for os alle sammen. Det er svært at forestille sig en verden uden netbank og online billetbestilling idag. NemID er noget af det mest udskældte, men personligt har jeg kun haft positive oplevelser med systemet. Jeg er ikke den eneste, der glæder mig over den nye teknologi og den effektive digitalisering. På Facebook skrev Jacob Holst Mouritzen [foto] fra Mindshare en statusopdatering, der var ren glæde over de danske apps. Jeg spurgte ham om de enkelte teknologier for at høre lidt mere om hvordan han anvender dem.

NemID er meget udskældt, men jeg synes det virker upåklageligt. Hvad er din oplevelse?

Helt enig. Mange oplevede startvanskeligheder og indkøringsperioden var lang. Det er dog absolut at forvente når et helt lands borgere skal digitaleres og pludselig vende sig til en helt ny måde at komme i kontakt med det offentlige på. Set i det lys er det gået forbavsende let og gnidningsfrit synes jeg. Dog vil jeg godt medgive at der stadigvæk kan være problemer med java-delen til tider, men det er heldigvis blevet mindre og mindre i løbet af årene.

MobilePay har skabt den mest positive omtale for Danske Bank i årevis. Det er den første app du nævner. Hvad er det bedste ved den og har du prøvet Nordea’s konkurrerende Swipp?

Det er verdens nemmeste og mest effektive app, der har løst et konkret problem vi alle sammen stod med. En hvilken som helst app, der kan løse et hverdagsproblem, på en nem, enkel OG gratis måde, det skal nok blive et hit. Jeg har ikke prøvet Swipp. Netop fordi at MobilePay virker så upåklageligt at der ingen grund er til at have to.

DSB er ligesom NemID og Danske Bank også meget udskældte. Men du er glad for mobilbilletter – anvender du også Rejsekortet?

Bruger ikke Rejsekortet, da jeg ikke ser nogen grund til det for mig. Jeg har månedskort på min periodekorts-app, og det virker fortrinligt. Når jeg skal købe en ekstra billet så anvender jeg mobilbilletter eller DSB-appen. De virker i min optik upåklageligt.

Drivr er det danske svar på Uber. Der er sikkert også en dansk udgave af AirBnB. Hvad siger du til dem, der vil forbyde tjenesterne?

Drivr, Uber, AirBnB, MinBilDinBil (og lignende apps) kommer til at ændre verden på så mange måder, at vi slet ikke forstår det endnu. En helt ny økonomi, levevis og kultur kan blomstre op i kølvandet på de her tjenester. Da bilen i sin tid blev opfundet talte folk om revolutionen i tidsforbrug fra at komme fra A -> B. I dag ved vi at den sande revolution som bilen skabte, var forstæder og muligheden for at ændre byernes anatomi fuldstændig.

I kommentarfeltet på din Facebook postering nævner folk straks vin applikationen Vivino. Danskere er jo småfordrukne livsnydere. Hvad er din yndlingsvin?

Vivino er en genial app der nok skal klare sig fremragende internationalt. Jeg render altid rundt i Bilka og ligner en tosse fordi jeg scanner alle vinene. Folk må tro jeg instagrammer de dummeste ting. Jeg har lige købt 12 flasker hjem fra min yndlingsvinhandler Gerbola Vin. De har fremragende vine fra Norditalien. Specielt deres Ripasso (Valpolicella) er jeg helt vild med.

Og så lige til sidst: hvad er dit sommerhit denne sommer?

Lukas er min main man! Danmarks største stjernehåb.