TIL MINDE OM ANKER

Arbejdermuseet skriver:

TIL MINDE OM ANKER 🕊

For 6 år siden i dag sov Anker stille ind, 93 år gammel. Dagen efter bugnede avisernes forsider af mindeord og nekrologer om en helt særlig personskikkelse fra Danmarkshistorien. Om den forældreløse dreng fra samfundets bund, der igennem flid og hårdt arbejde endte på landets øverste post, og som efterfølgende kom på fornavn med hele Danmark. ❤

På Politikens forside blev Anker budt velkommen i himmelen af Thorvald Stauning, Oluf Palme, Willy Brandt og Václav Havel. Tegningen er lavet af Roald Als, som fortæller:

”Mange nekrologer bliver skrevet på forhånd og ligger klar, når døden indtræffer. Således fik jeg besked på at tegne Anker, fordi navneredaktionen på Politiken havde fået besked på, at han ikke havde langt igen. Da kom jeg til at tænke på, at jeg i et gammel National Geographic havde set et gammelt billede af nogle gamle gubber, der sad på en bænk og hyggede sig. Sådan vil jeg også sidde med vennerne, når jeg bliver gammel, tænkte jeg. Og sådan sidder de gamle hæderlige socialdemokrater sikkert også oppe i himlen og taler om, hvordan alting var bedre, da de var på jorden. Og på den bænk er der naturligvis en plads til Anker, tænkte jeg videre og lavede den tegning, som mange mener, er den bedste, jeg har lavet i mine snart 40 år som avistegner.” ✊

Den originale tegning kan ses i vores særudstilling om Anker Jørgensen, der åbner til sommer. Og vi har lokket Roald Als til at tegne udstillingsplakaten. 🚩

%d bloggers like this: