Mette Frederiksen og politikere på Christiansborg leger røvere og soldater

Af Klaus Riskær Pedersen

Nej til dansk militær i Ukraine. Præsident Joe Biden – med de dårligste opinionstal man kan forestille sig – har nu fælles interesser med Boris Johnson i Storbritannien, der også har behov for at skubbe på en sikkerhedskrise i Ukraine i et forsøg på at samle befolkningen om sin regering. Biden presses af midtvejsvalget som er lige om hjørnet, og Johnson har brug for noget der kan fjerne opmærksomheden fra hans Corona-fester i Downing Street.
Herhjemme er det første der sker at Statsministeren straks skal holde endnu et langt og kedsommeligt pressemøde – nu om trusler fra Rusland og en ny dansk sikkerhedspolitik (der i øvrigt var uforandret) – men hvor det hele fremstår udspekuleret og iscenesat få dage efter Corona-krigen er afsluttet.
Det er en klassiker dette her. Den samme kreds af NATO-interesser (Bush, Blair og Fogh Rasmussen) iscenesatte krisen der førte til krigen i Irak, da man viste fotos af masseødelæggelsesvåben, der viste sig at være falske og man vildledte Folketinget til at føre krigen i Irak.
Partierne i Folketinget løber igen med, som de gjorde det dengang med Irak og den bevidstløse fortsættelse af krisen i Afghanistan, men som vi også så det i starten af Corona-krisen. Partierne løber blot med, og denne gang uden at stille sig helt grundliggende spørgsmål om danske sikkerhedspolitiske interesser.
Har vores politiske repræsentanter på Christiansborg fuldstændigt mistet grebet om virkeligheden? Tror de det her er en leg, en art kammerateri og krigsspil med venner og allierede og uden konsekvenser. Gør man sig nogen tanker om hvad levering af offensive våben (Stinger-missiler) til en fejlslagen stat som Ukraine kan føre til? Et land, der er gennemkorrupt. Et land, der savner helt grundliggende demokratisk legitimitet. Et land, der tigger energi og lån fra Rusland, men samtidig flirter med vestlige lande og EU som et led i deres sikkerhedspolitiske interesser.
Jeg siger det endnu engang: Ukraine er ikke en del af grundliggende danske sikkerhedspolitiske interesser, og den konflikt som snakkes op af visse NATO-allierede er i direkte modstrid med kontinental europæiske sikkerhedsinteresser.
Mens Mette Frederiksen og politikere på Christiansborg leger røvere og soldater, må vi krydse fingrene for at Tyskland og Frankrig får styr på dette her, så vi ikke vikles ind i mere. Og beslutning om at sende offensive våben fra Danmark til Ukraine bør sættes i bero omgående.

%d bloggers like this: