Ny Knud Odde udstilling

Af David Bentow

Da jeg var omkring 18, begyndte jeg at komme på Baren Floß i Larsbjørnsstræde, hvor jeg mødte en sød og vanvittig dygtig guitarist, der hed Peter Peter.

Han introducerede mig for vennerne i det band, han spillede i dengang. Og det var sådan et tæt venskab med Knud Odde begyndte.

Der er ingen, der har lært mig mere om musik, kunst og litteratur, end Knud har, gennem snart mange år. Og selv er han stadig både kunstmaler og musiker, fordi han ikke kan lade være med at skabe.

I morgen, fredag, åbner Knuds nyeste separatudstilling, “Siden Arilds Tid”, i en smuk gammel herskabslejlighed i Studiestræde.

Det er tre år siden Knud sidst har haft en separatudstilling, og jeg tænker at jeg ikke er den eneste, der er spændt på hvad der senest er kommet ud af Knuds smukke og krøllede hjerne.

Knud Odde har tidligere lavet såvel bøger som musik specielt til sine udstillinger i blandt andet New York og København, og udgiver i forbindelse med sin nye udstilling også bogen “Radio Rørdrum. Ord og billeder fra æteren”.

Det er en lille bog, der indeholder en række betragtninger om kunst og kunstnerrollen, illustreret med et udvalg af Knuds billeder. Så selv hvis man ikke vil købe et af hans værker, så kan man stadig få lidt af Knud med sig hjem fra galleriet.

Udstillingen er åben på Banja Rathnov Galleri & Clausens Kunsthandel i Studiestræde 14, 1. sal, fra den 1. oktober til den 30. oktober

%d bloggers like this: