Der findes ikke noget bedre end en god musikdokumentar

Af Torben Skjødt Jensen

Der findes næsten ikke noget bedre end at læne sig ind i en god musikdokumentar, fordi musik også er med til at gøre os klog på os selv, vores liv, vores historie og vores kulturarv. Jeg elsker selv at arbejde med at lave film og billeder til musik, det er bare ufatteligt svært at få financeret (i hvert fald for mig!), så der går urimeligt lang tid imellem mine film i denne genre.
Og sjovt nok så bader dr.dk sig i utroligt mange fede musikdokumentarer – for selv om de er meget svære at lokke penge ud af til produktioner så får de jo kastet film i nakken for nærmest ingen penge, men det er jo selvfølgelig ikke forbudt når man nu sidder på Danmarks største TV-station og mulighed for digitalt stream udbud til nærmest ingen penge for os konsumere.
Så her er lige 3 anbefalinger:
Den første skal du skynde dig med, for linket til “How Can You Mend a Broken Heart” om The Bee Gees, udløber allerede her over weekenden. Det er faktisk ingen ringere end Spielberg producer Frank Marshall som har instrueret filmen men han har også været involveret i andre musikfilm og har rigtig meget check at gøre den her film til en flot cinematografisk oplevelse igennem disse sære men meget talenfulde brødres rejse i musikken i mange årtier.
Og når vi nu er omkring det amerikanske så kan man stadig tage en køretur i selveste Elvis Presley’s Rolls Royce fra 1963 i filmen “The King – Elvis og den amerikanske drøm” fra 2018. Det er en megafed film der foruden at fortælle historien om Elvis også fortæller hvorfor USA er så fucked up et sted og hvorfor det ind imellem går så galt derovre i både det sociale som kuturelle landskab.
Og nu det er weekend så nap da også lige dokumentaren om “The Go-Go’s” fra sidste år, 2020, med – DR sælger filmen som “historien om 80ernes legendariske pigeband” og det er jo lidt en oversællert, for den film kommer først når DR nok IKKE viser min film “Læg Dig Ind Under Himlen”, om Clinic Q/Miss B.Haven når den engang bliver færdig – men denne om The Go-Go’s er da OK underholdende, om dog noget ordinær i sin fortællerstil og æstetik, men du kan da bla. møde produceren Richard Gottehrer, som faktisk også er med i min film, for han producerede også de sidste ting der kom ud med Miss B. Haven i Danmark og USA, og så er han jo i den grad manden bag The Raveonettes og ikke mindst de første Blondie album.
Og en meget flink mand skulle jeg hilse og sige…
Så god fornøjelse med musikfilmene derude som alle er inde på dr.dk

%d bloggers like this: