For Danmark

Af Lars Werge


Jeg vågnede tidligt i morges og tænkte på aftenens EM-kamp i Parken – København mod Belgien.
I løbet af dagen har jeg lyttet til knaldhård musik, der enten er
direkte lavet som fodboldsange, eller som er blevet brugt på stadioner og i radioen ved kampe.
Numrene er på en åben spilleliste, jeg har lavet på Spotify, og nu er jeg hjemme igen og hører det på de store højttalere. Og der er kun ét dansk nummer på. De danske slutrunde-melodier er sgu en sløj affære, synes jeg!
Inde i byen er det klædt i rødt og hvidt. Jeg trillede forbi en lille gruppe belgiere med kasketter på, og sagde: “You’re gonna lose tonight,” og de rystede på hovedet og grinede.
Jeg har for længst iført mig “tredjetrøjen”, som landsholdet spiller i senere. Jeg har også hejst flaget på altanen, og sat den lille flagstang fast med plastik-tape, der bliver et helvede at få af igen…
Og jeg håber af hele mit hjerte, at det bliver den fest, der, med alt, hvad det her land næsten kan fremvise og håndtere af følelser, er blevet lagt så smukt og fint op til siden lørdag, og alt er godt.


🇩🇰🇩🇰🇩🇰

%d bloggers like this: