Jeg er ikke interesseret i at vide, hvorfor du skriger. Jeg har brug for at vide, hvorfor du ikke skriger hele tiden

Af Arne Herløv Petersen

Poul G. Exner har givet sin digtsamling, der udkom på Det Poetiske Bureaus forlag i 2020, titlen: “Jeg er ikke interesseret i at vide, hvorfor du skriger. Jeg har brug for at vide, hvorfor du ikke skriger hele tiden” og det anslår stemningen i bogen. Digteren vil helst give sit hoved væk:

Jeg forsøgte
at give mit hoved bort
til natsværmeren, svævende
i tågen om det åbne forladte
menneske. Jeg forsøgte.
Det gik ikke.

  • Dit hoved bliver for tungt,
    sagde natsværmeren og
    forsvandt
    i månelyse blomster til nogen.

*

Bogen bliver beskrevet således af forlaget:
Digtbogen bevæger sig gennem det nære i tilværelsen, dødsfald, kærlighed, et mistet barn, en ensom cykeltur, en glæde, en skygge. Alt det i livet, der kan være svært at rumme og som kan vokse en over hovedet:

Jeg glæder mig sådan til regnen endelig kommer
til byen
Jeg behøver at være alene med den. Solen
har stået lige over mit hjerte
i flere uger nu

Bogen kan købes her.

%d bloggers like this: