Sæler holder også vinterferie

Dyrenes Beskyttelse skriver:

I vinterferien har mange mennesker mulighed for at komme ud i naturen, hvilket ofte giver mange opkald til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Bekymrede borgere mener, at de har fundet en sæl i nød. Sælerne ligger dog ofte bare og slapper af i vandkanten.

I skoleferierne kommer telefonerne på Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 ofte på overarbejde, men det er ikke nødvendigvis fordi, at der er flere dyr i nød. Der sker ofte en stigning i opkald om sæler, når folk har fri, simpelthen fordi de er mere ude i naturen.

– Det kan særligt mærkes på Vagtcentralen, når folk går på ferie. Her tager de typisk en tur på stranden, hvor de ser en sæl ligge alene i vandkanten. Det er de fleste mennesker ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød, forklarer Michael Carlsen, Biolog ved Dyrenes Beskyttelse. Han fortsætter:

– Enlige sæler er sjældent i nød, men de har også behov for at hvile sig en gang i mellem, og de kan derfor ikke opholde sig i vandet hele tiden.

Læs hele pressemeddelelsen her.

%d bloggers like this: