TRE EKSTRA SPILLEDAGES KARANTÆNE FOR HOMO-TILRÅB

Copenhagen Sundays skriver på Facebook:

Næsthårdeste straf i superligaens historie.

Fodboldens Disciplinærinstans har tildelt Lyngby BK-spilleren André Riel tre ekstra spilledages karantæne for homofobiske udtalelser under en Superligakamp. Det skriver dbu.dk.

Tidligere på måneden tørnede SønderjyskE og Lyngby BK sammen på Lyngby Stadion. Og i kampens døende minutter blev der tilkendt frispark til udebaneholdet. Lyngbys André Riel anvendte umiddelbart efterfølgende, ifølge dommer Jakob Kehlet, upassende og fornærmende sprogbrug mod modstanderen ved at råbe: ”Rejs dig op, din fucking homo”.

André Riel blev tildelt en udvisning for udtalelserne, og råbte efterfølgende på vej ud af banen, ifølge dommer Jakob Kehlet: ”Jeg er ligeglad – han ER en fucking homo”. Det skriver DBU mandag.

Udtalelsernes karakter har efterfølgende fået dommer Jakob Kehlet til at foretaget en indberetning af episoden til Fodboldens Disciplinærinstans.

Instansen har nu behandlet sagen på baggrund af dommerens indberetning, redegørelsen fra Lyngby BK og parternes supplerende bemærkninger.

Fodboldens Disciplinærinstans har på den baggrund tildelt André Riel en tillægsstraf på 52 karantænepoint svarende til tre spilledages karantæne. Og altså ud over den karantæne på to spilledage, som det røde kort udløste for Riel.

Den samlede straf på 88 strafpoint – 36 for det røde kort og de ekstra 56 – er den næsthårdeste nogensinde i superligaen, fortæller danskfodbold.com til Copenhagen Sundays.

Straffen er kun overgået af en tidligere straf for matchfixing på 120 point.

Ifølge DBU far instansen fastsat sanktionen på baggrund af spillerens overtrædelse af Fodboldlovens §12 og DBU’s Adfærdskodeks, som har til formål at ”fremme fairplay, inklusion og gensidig respekt mellem mennesker og at holde fodbolden fri for usportslig og uetisk adfærd.”

Arkivfoto: CS.

%d bloggers like this: