Berlingske roser salget af DONG-aktier til Goldman Sachs

Af Frank Aaen

Berlingske Tidende skriver på forsiden i dag, at salget af DONG-aktier til Goldman Sachs blev den bedste forretning for staten i nyere tid. Forsiden prydes samtidig med en billede af den hovedansvarlige for salget, daværende finansminister Bjarne Corydon. DONG, nu Ørsted er en stor succes, men det var lagt på skinner før Goldman Sachs. Det havde været mere korrekt for Berlingeren at skrive, at det var en af de bedste forretninger for Goldman Sachs. De købte for 8 milliarder kr. aktier og uden at røre en finger solgte de dem igen og kunne efter 3 år notere sig en salgspris på over 20 mia. kr. og dermed en fortjeneste på over 12 mia. kr. En rente på 150 % på 3 år for at låne penge til et statsligt selskab. Det er da godt gået for dem og man skal vist hedde Corydon for at kalde det en god forretning for staten. Eller som den nu afgående chef for Ørsted, Henrik Poulsen siger til Berlingske i dag: ”Man kan selvfølgelig indvende, at staten også kunne have hjemtaget Goldman Sachs’ fortjeneste, forudsat at der havde været politisk flertal for, at skulle komme med egenkapitalen.” Men det overvejede S, R, SF og de borgerlige ikke. Derfor fik Goldman Sachs 12 milliarder kr. fordi staten ikke ville hjælpe statens eget selskab med et kortvarigt behov for kapital.

%d bloggers like this: