85-ÅRIG POPSTJERNE PÅ VEJ TIL DANMARK

Af Jan Poulsen


Nej, popstjerne er han ikke, men han er 85 år, og til september vender tyske Hans-Joachim Roedelius tilbage hertil for at give tre koncerter:

16 september: København, Alice
17 september: Aarhus, Tape
19 september: Aalborg, Studenterhuset

Vi har tidligere haft besøg af ham som del af duoen Cluster, som han – efter et lille tilløb fra 1969 i trioen Kluster – dannede med vennen Dieter Moebius i 1971 og spillede med helt frem til 2015, hvor Moebius døde.
Undervejs har Cluster været udvidet med guitaristen Michael Rother fra Neu, og så kaldte de sig Harmonia. De udgav to uomgængelige lp’er, Musik von Harmonia (1974) og Deluxe (1975), ligesom Cluster også har udgivet et par lp’er i samarbejde med Brian Eno.
I det hele taget har Hans-Joachim Roedelius udgivet – og medvirket på – flere plader end de fleste, og han er mere interessant end de fleste, så det var måske værd at overveje at løse billet til en af de tre koncerter, hvor han optræder alene med sin elektroniske musik.
Hans lidt yngre danske kollega Sofie Birch varmer op.
Nedenfor er der link til en af Roedelius’ allersmukkeste kompositioner, By This River, som han skrev sammen med Dieter Moebius og Brian Eno til sidstnævntes lp Before And After Science (1977).

%d bloggers like this: