Venstre er på dybt, dybt vand

Af Peer Aagaard

Den politiske sommerferie går på hæld. Her er den første Voxmetermåling i det nye folketingsår.

Mange af forskydningerne er små, og adskillige partiers resultater i denne måling er derfor ikke nødvendigvis helt retvisende. Vælger vi alligevel at tage denne måling for pålydende, bemærkes følgende:

Socialdemokratiets opbakning er faldet en smule siden lige før ferien, men partiet ligger stadig milevidt over det ellers flotte valgresultat. Ingen tvivl om at disse tal afspejler en høj grad af tillid til statsministerens håndtering af Corona-krisen.

Nye Borgerlige står til en fordobling fra fire til otte mandater i forhold til valget. Desværre for det racistiske Danmark har Dansk Folkeparti samtidig tabt yderligere fem mandater i forhold til det katastrofale folketingsvalg, så det yderste højre går samlet set tilbage på trods af, at Morten Messerschmidt i løbet af de seneste uger har mødt gud.

I Venstre er der grund til dyb bekymring. Valget var en katastrofe, og siden da har partiet formøblet yderligere ni mandater, så det nu er nede på 34. Procentuelt svarer det til 18,9%’s tilslutning. Formand Ellemann er efter kort tid ved roret ved at skrive sin egen fyreseddel, og næstformanden står formentlig foran en rigsret. Venstre er på dybt, dybt vand.

Liberal Alliance kom ikke i Folketinget, hvis der var valg i dag. Det samme gælder Stram Kurs og Simon Emil Ammitzbøll-Billes enmandsparti, Fremad, samt Alternativet.

Enhedslisten går frem med to mandater i forhold til valget og SF med et.

Samlet set er den såkaldte rød blok urørlig. Med 104 mandater bag Mette Frederiksen og kun sølle 66 mandater bag Ellemann som statsminister, må det konstateres, at den anti-regerings-hetz, som ikke mindst har kendetegnet Berlingske i sommermånederne har været aldeles virkningsløs.

Det borgerlige Danmark fylder meget i denne tid, men på bundlinjen står, at et overvældende flertal ikke tiltror dem evnen til at lede landet. Med den beroligende tanke i baghovedet: God mandag.

%d bloggers like this: