La Liga – den tætte afslutning

Det tegner til at blive en gyser i begge ender af La Liga. Der er kamp om både mesterskabet, europæisk kvalifikation og nedrykning med ni kampe tilbage.

Jeg tror meget bliver afgjort af klubbernes trupper for kampene kommer som perler på en snor i øjeblikket. Der er kampe hver dag. På en uge er runde 28 og 29 færdigspillet og allerede i dag starter runde 30.

Top 10 i La Liga efter 29 runder.
📷 Livescore.com

Mesterskabet

Endnu en gang er det de to store, der kæmper om mesterskabet. FC Barcelona har lige nu fordelen og ligger foran Real Madrid med to point. Som nævnt i starten tror jeg det afgørende kan bliver trupperne og her ser jeg en fordel til Real Madrid. Deres trup er bredere end Barças. F.eks. er der syv spillere fra FC Barcelona B i Barças trup til aftens kamp ude mod Sevilla. Tilsammenligning bestod Real Madrids udskiftningsbænk i gårsdagens kamp mod Valencia af spillere som Alphonse Areola, Eder Militão, Gareth Bale, Marcelo, James Rodriguez, Marco Asensio, Vinícius Jr. og Rodrygo.

Barça møder som sagt Sevilla ude i aften og skal ellers op mod Athletic Club og Atlético Madrid, dog hjemme, men har ellers et ok program. Real Madrid møder næste Real Sociedad ude og har dertil Athletic Club ude som den umiddelbart sværeste kamp. Alt kan ske og ingen af holdene har råd til at miste point. En anden fordel til Real Madrid er at de er bedst indbyrdes. I Spanien tæller indbyrdes nemlig først i tilfælde af pointlighed. Sæsonens første El Clásico endte 0-0 på Camp Nou, mens Real Madrid vandt 2-0 på Santiago Bernabéu. Jeg tror at Real Madrid ender med mesterskabet i år.

Champions League pladser

Sevilla og Atlético Madrid ligger lige nu nr. 3 og 4. Sevilla har været på tredjepladsen i lang tid, mens Atlético Madrid har arbejdet sig op på fjerdepladsen, der ellers lang tid har været Getafes med Real Sociedad som efterfølger. Sevilla og Atleti er mine favoritter til at komme med i Champions League. Både Getafe og La Real har fået en elendig genstart med en uafgjort og et nederlag. Getafe tabte ude til Granada i første kamp og spillede 0-0 hjemme mod bundholdet Espanyol, mens La Real spillede 1-1 hjemme mod Osasuna og tabte i går ude til Alavés.

Der er kun fire mellem nr. 3 og nr. 6, så der kan ske meget. Både Sevilla og Atleti skal møde Barcelona, mens Getafe og La Real skal møde Real Madrid, så meget kan afgøres, for alle seks, i topkampene. Jeg tror dog, at Atleti og Sevilla dels er bedre hold end Getafe og La Real, dels er mere stabile. Hvem der så ender treer og hvem der ender firer er mere åbent.

Europe League pladser

Getafe og La Real er naturligvis med i kampen om de næste pladser i Europa, men også her blive konkurrencen tæt. Lige i hælene har de Villarreal, Valencia og Granada.

Af Getafe, La Real, Valencia og Villarreal er det sidstnævnte, det er kommet bedst fra start. De har vundet deres to første kampe mod hhv. Celta Vigo og Mallorca. Begge kampe er vundet 1-0. Min bror og jeg plejer at sige, at 1-0 kampe er den slags, der vinder mesterskaber. For el Submarino Amarillo kan de give dem adgang til Europa. Næste prøver kommer i aften i kampen ude mod Granada.

Los Che spillede 1-1 i første kamp hjemme i lokalopgøret mod Levante i en kamp, der længe så ud til at give 3 point til hjemmeholdet, men på et VAR-straffe i 97. minut lykkedes det Levante at udligne. Granada vandt som skrevet over Getafe i første kamp og spillede 2-2 ude mod Betis, så de hænger på og at vinde over de direkte konkurrenter er jo aldrig dumt. Jeg tror dog ikke at de når op på minimum sjettepladsen.

Selvom Villarreal skal møde både Barcelona og Real Madrid tror jeg faktisk, at de kommer med i Europa. Hvem der får den sidste plads er jeg mere i tvivl om.

Bund 10 i La Liga efter 29 runder.
📷 Livescore.com

Bundstriden

Kampen om at undgå nedrykning er igen i år også uhyre tæt. Normalt skal der omkring 40 point til for at sikre sig overlevelse, så det begynder at se skidt for de nederste fem hold. Espanyol har ligget i bunden hele sæsonen og så længe ud til at være en sikker nedrykker, men efter Abelardo blev ansat som træner har de haft fremgang og med Leganés’ to nederlag har de nu overhalet madrilenerne. Mallorca har ligeledes kæmpet en hård kamp i bunden, men haft chancen for tiltrængte point i aften når de hjemme på San Moix møder netop Leganés. En vigtig kamp for begge hold.

Celta Vigo klarede frisag sidste sæson et par runder før tid. De lå længe til nedrykning, men da Iago Aspas kom tilbage fra skade så hjalp han dem tilbage op i tabellen. Sker det igen i denne sæson? Ikke umiddelbart. Så sent som i forgårs glip de flip af tre point, da Aspas brændte straffe i 0-0 kampen ude mod Ronaldos Real Valladolid. Celta har dog hentet ekstra hjælp til angrebet, da man i stedet for den langtidsskadede målmand, Sergio Álvarez, har hentet Nolito i Sevilla.

Eibar – det mindste baskiske hold – har formået at blive i ligaen siden de kom op i 2014/15. Faktisk rykkede de ud det år, men da Elche blev tvangsnedrykket grundet økonomi kunne Eibar blive i ligaen.

Hvad der kommer til at ske tør jeg slet ikke spå om. Især fordi mange holdene i binden skal møde hinanden på kryds og tværs. Jeg har dog på fornemmelsen at Abelardo igen udfører mirakler, som han gjorde det for Alavés for et par år siden, og sørger for at Espanyol klarer skærene. Til gengæld tror jeg Leganés får det svært. Efter Braithwaite blev solgt er der ikke rigtig nogen mål tilbage på holdet.

Spændende bliver det i hvert fald!

%d bloggers like this: