DANSKERE IMOD DEMOKRATIET

Af Carsten Jensen

Det ligner et garnnøgle. Men det er en knold i nakken. Du har sikkert set den annonce, der denne søndag morgen optræder i fire morgenaviser. Den handler ikke om hår-moder og er ikke indrykket af Dansk Frisørlaug, men derimod af Pernille Vermund, forkvinde for Folketingets mindste parti, Nye Borgerlige, der stolt taler på befolkningens vegne, da hun proklamerer, at “Danskerne støtter Støjberg”.

Inger Støjberg må i disse dage forklare sig foran en såkaldt instrukskommision, fordi hun som integrationsminister brød med et af lovens grundlæggende principper, at mennesker, før de dømmes, har krav på individuel sagsbehandling. Hun tvangsadskilte en gruppe af unge syriske par uden at give dem mulighed for at blive hørt. Lovbruddet er åbenlyst, og hendes embedsmænd advarede hende. Hun valgte at overhøre advarslerne. Det er den sag, der nu optrevles.

Inger Støjbergs embedsperiode er en skændsel i dansk politisk historie. Strålende af brovtende skadefryd mishandlede og ydmygede hun i fire år magtesløse, nødstedte mennesker, før omsider demokratiets brandalarm gik i gang. Støtteannoncen til Støjberg har en tydelig hensigt: at slukke brandalarmen og lade branden i demokratiet brede sig. Danskere imod demokratiet. Det er budskabet.

Den yderste højrefløj er træt af demokratiet, og Inger Støjberg er deres idol. Annoncen taler om værdikamp. Men Pernille Vermund mener værdikrig, en optrapning af fronterne i et etnisk delt Danmark. Slutresultatet ser vi i USA, uskyldige sorte, der bliver myrdet af et racistisk politikorps. Der er vi ikke endnu, men Inger Støjbjrg er pioner, når det gælder brutal forskelsbehandling, og den yderste højrefløj er heppekoret. Overgreb skal ustraffet kunne begås, blot ofret er af en anden etnisk herkomst end dansk.

Det er ikke sikkert, at det ender med en rigsretssag. Det er ikke sikkert, at det ender med en dom. Vi kender danske magthaveres uvilje til at dømme deres egne. Den amerikanske betjent, der myrdede en uskyldig, udførte sine ugerning i en lignende overbevisning om at gå fri.

I USA støtter også hvide deres sorte medborgere. På Facebook er der nu en gruppe, der kalder sig Danskerne støtter ikke Støjberg. Sådan skal det være. Så venter vi bare på, at søndagsaviserne fyldes af annoncer, hvor borgere bakker op bag lighed for loven. En underskrift for demokratiet er en underskrift mod Inger Støjberg.

%d bloggers like this: