Det kan være du finder noget du ikke vidste at du kunne lide

Af Lars Kjær

Meget kan man sige om den dybt usympatiske Mick Hucknall, men hvis ikke man har noget godt at sig om nogen, bør man tie, som en eller anden bedsteforælder sikkert ville sige.

Så lad os bare konstatere, et han i sine yngre år sang rigtig godt og at han må have haft en udsøgt pladesamling, hvorfra han har kunnet løfte mange af sine hits med gruppen Simply Red.

Mest kendt er nok ‘If You Don’t Know Me By Now’, som oprindelig var et kæmpehit med Harold Melvin & The Blues Notes.

Hucknall har sågar formået at lave et cover af sig selv, da ‘Holding Back The Years’ oprindelig var lavet til hans første band Frantic Elevators.

Lige netop de to numre er så også de eneste Simply Red sang helt til tops på den amerikanske hitliste.

Igennem tiden har Simply Red fortolket et hav af store soul & R&B-koryfæer, fra Aretha Franklin til Sly & The Family Stone, men også en række reggae-navne, som Gregory Isaacs og Dennis Brown, og så lidt Bob Dylan og Neil Young hist og pist, for god ordens skyld.

Barry White er sandelig også et koryfæ og hos ham har Mick Hucknall ligeledes haft fingrene i kagedåsen. Hvad der på Barrys 1978 album ‘The Man’ hed ‘It’s Only Love Doing Its Thing’, blev med den forkortede titel, ‘It’s Only Love’, et stort hit fra Simply Red albummet ‘A New Flame’ og sågar nummer et i Hucknalls elskede Italien.

Men sangen er slet ikke skrevet af Barry White, derimod af søskendeparret Jimmie og Vella Cameron.

Udover at de har udgivet tre album, er det ikke meget man ved om dem. De var henholdsvis 17 og 19 år gamle, da de fik deres første lp udsendt i 1968, produceret af ingen ringere end Bobby Womack.

I 1972 udkom den anden lp, der rummede nummeret ‘Chica Boom’. Det blev indspillet i London og det er måske der vor egen Peter Thorup kom i kontakt med det. Han har i allefald lavet et blueset cover af den.

På et eller andet tidspunkt derefter må de have krydset veje med Barry White hjemme i Los Angeles, siden ‘It’s Only Love’ fandt vej til hans plade og siden han udgav og producerede deres tredje – og så vidt vides – sidste album, ‘Song Painters’ i 1981, en plade der indeholder den fremragende ‘Be Fair To Me’.

Et andet stort og tidligt Simply Red hit, ‘Money’s Too Tight (Too Mention)’, kan ligeledes tilskrives et søskendepar, nemlig brødrene William (Billy) og John Valentine født i Columbus i delstaten Ohio.

Billy sang med Young-Holt Unlimited før han slog sig sammen med broderen i The Valentine Brothers og deres udgave af ‘Money’s Too Tight’ lå på Billboards R&B-liste igennem 14 uger, men nåede kun op på en 41. plads. Deres eget største hitlistehit hedder ‘Lonely Nights’.

Således blev dagens Corona Soul en tur med sangkarrusellen, en fremgangsmåde der ret nøje beskriver min måde at tænke musik på, hvor det ene nummer inspirerer det næste, der igen inspirerer det tredje, som igen… Og i øvrigt grunden til at jeg ikke kan lave moderne computerradio, med forud nagelfastlagte og fokusgruppetestede spillelister.

Tjek nu alle links – Det kan være du finder noget du ikke vidste at du kunne lide.

PS – Fra skuffen af aldeles unyttig viden, så foreligger Simply Red’s udgave af ‘It’s Only Love’ faktisk også i et ‘Valentine remix’. Siger det bare…

%d bloggers like this: