Hvis de borgerlige var ludobrikker, var de ikke bare slået hjem, men helt af brættet

Af Peer Aagaard

I midten af Helle Thornings regeringsperiode lå Socialdemokratiet i målinger til omkring 15-16 procent af stemmerne.

I dag scorer Mette Frederiksen og hendes parti 31,5 procent i en ny måling fra Voxmeter. Det svarer til, hvad Venstre kunne mønstre i Anders Foghs bedste år. Venstre ligger i dag omkring de 22%, hvilket må anses for dybt utilfredsstillende for en oppositionsleder, der ikke en gang har styr på at samle tropperne imod regeringen.

I 2015 lå DF til ca 22 procent i adskillige målinger. I dag er tæt på to tredjedele af de vælgere forsvundet – et vidnesbyrd om en talentløs og usynlig ledelse, som – når de endelig siger noget – spreder let gennemskueligt vrøvl om udlændinge uden på nogen måde at være i stand til at bidrage til de udfordringer, landet står overfor.

Denne Voxmeter-måling giver 103 mandater til den såkaldt røde blok og 72 til oppositionen, eller på dansk: Hvis de borgerlige var ludobrikker, var de ikke bare slået hjem, men helt af brættet.

Man får helt lyst til et hurtigt lille folketingsvalg. Måske ikke så meget for at holde Frederiksen ved magten som for at holde de borgerlige væk fra den 🙂