Corona-krisen skriger på sammenhold og solidaritet

Af Rasmus Nordqvist

Jeg har sammen med kollegaer fra europæiske parlamenter skrevet under på denne erklæring. En sådan erklæring er desværre nødvendig, da vi ser flere lande, der fejlagtigt tror corona-krisen klares ved blot at lukke grænserne. I stedet for kun at se på os selv skal vi kræve samarbejde og solidaritet.

Dette er noget, jeg har efterlyst på flere møder med regeringen. Vi skal være klar til at hjælpe Italien og Spanien med materiel, når katastrofen er så stor hos dem. Hvordan kan vi ellers regne med hjælp, når vi selv får brug for det. Og vi skal hjælpe til i Grækenland, hvor overfyldte flygtningelejre afspærres, når man finder corona-virus. Flygtningene overlades til sig selv uden tilstrækkeligt sundhedspersonale, mulighed for at holde afstand til hinanden eller blot overholde ordentlig hygiejne.

Kravet om solidaritet og samarbejde gælder også på den anden siden af krisen. Når vi skal genopbygge økonomien og skabe arbejdespladser er vi igen helt afhængige af hinanden. Det gælder både de lande, som har brug for direkte økonomisk hjælp såvel som de rigere lande, der har overskud på handelsbalancerne.

Så lad os løse dette sammen. #insieme

http://insieme-together.eu/