Torstens dagbog

Af Torsten Gejl

Har været på Christiansborg og stemme hastelovgivning igennem.

I dag var det:

  • Forlængelse af rejsegarantifonden
  • Midlertidig forlængelse af retten til sygedagpenge
  • Og perioder, der ses bort fra ved brug af dagpenge.

Vi er 95 MF’ere der skal stemme og vi står i lange køer med to meters afstand.

Vi kommer ind i Folketingssalen 10 og 10, går til vores pult og stemmer og forlader salen gennem de tilstødende gemakker.

Efter afstemningen debuterede jeg blandt andet som sundhedsordfører, retsordfører og kulturordfører.

Jeg var på Folketingets talerstol og fortælle salen Alternativets holdning til følgende lovforslag:

1) Ja til at forlænge antennetilladelser, så 150.000, fortrinsvis ældre danskere, ikke får sort skærm 1. April.
Både fordi, at mange modtager vitale informationer om Coronatiltag gennem TV, men også for at folk kan adsprede sig med en god film eller lidt underholdning, når så mange som muligt skal blive hjemme.

2) Ja til at lade regioner og kommuner betale leverandører af varer og service forud, så virksomhederne kan få lidt likviditet til de faste udgifter.

3) Nej til at skærpe straffen for Coronakriminalitet, hvis det betyder, at man smider folk i fængsel for at negle en flaske håndsprit fra et hospital.
Det er første gang, at Å overvejer at stemme nej til Corona lovgivning.
Lovforslaget handler om at forhøje bødestraffen for bedragere, tyve, tricktyve og andre, der bruger Corona krisen til at lave kriminalitet. Det kan vi undtagelsesvist stemme for, men når man vil smide folk i fængsel for at stjæle en flaske sprit fra et hospital, så forsvinder proportionerne.
Det er vi heldigvis flere partier, der mener, så der bliver stillet ændringsforslag om at konvertere fængselsstraffen til bøder.
Hvis det bliver vedtaget, stemmer vi for lovforslaget.

4) Nye omfattende Corona restriktioner, som for eksempel at begrænse forsamlingsfriheden yderligere. Her kommer der en længere debat før vedtagelsen, der skal hindre, at de personlige frihedsrettigheder bliver begrænsede mere end nødvendigt.
Desværre bliver vi nok nødt til at stemme for i sidste ende, da loven skal hindre smitte af udsatte målgrupper samt sikre, at vores sundhedsvæsen ikke bryder sammen.

Det var en lang smøre om livet som eneste MF’er tilbage i det lovbehandlende arbejde for Alternativet.

Og for at det ikke skulle være nok, vil jeg slutte med en god nyhed.
Vi har ansat Sasha Faxe, som gjorde det så godt som kandidat til vores formandsvalg, i en midlertidig stilling som frivilligkkoordinator i Å.
Det betyder, at de mange frivillige, der melder ind lige nu kan blive taget godt imod.

Der er ikke noget at lave til alle frivillige lige nu, da vi jo har reorganisering og Coronakrise, men det kommer hen ad vejen, så forsæt endelig med at melde ind.

Tak, hvis du læste med så langt.

Jeg synes, jeg er ved at få overblik over vores parlamentariske arbejde og jeg glæder mig til at komme op i højeste gear, når Coronaen aftager.💚💚💚

%d bloggers like this: