Hele 9,5% af de smittede italienere er afgået ved døden

Peer Aagaard skriver på Facebook:

Vi er nok alle tilbøjelige til at rette blikket indad i en alvorlig krise: Hvad sker der i Danmark? Hvad sker der med mig?

Men lige nu hærger COVID19 i Italien i en grad, så det næsten er ufatteligt. Nogle nøgletal:

Foreløbig er 6.077 italienere døde, heraf over 2.000 i de sidste fire dage.

Hele 9,5% af de smittede italienere er afgået ved døden. I Lombardiet overstiger andelen af døde 13%.

Meget langt fra alle italienere som er smittet er registreret i databaser. Beregninger tyder på, at hundredtusinder i landet er ramt, hvilket er ensbetydende med, at Italien vil kunne tælle sine døde i titusinder, når den første bølge er overstået.

Selv om der ganske vist er en overvægt af ældre i det hårdest ramte nordlige Italien, viser opgørelser, at også yngre personer dør af sygdommen, omend ikke i nær så høj grad som gamle.

I byen Bergamo, som er det italienske centrum for udbruddet, råder man over 100 intensiv sengepladser, men behovet overstiger 500. De manglende sengepladser er i sig selv med til at øge risikoen for yderligere smittespredning.

Det er rettidig omhu at indstille sig på ‘worst case scenario’, når en pandemi hærger. Forholdene i Italien bør være en kraftig påmindelse til os alle om, hvor alvorligt COVID19 bør tages. Pas på dig selv og pas på alle de andre.