Bongorama 2020

Kære alle,

tak for endnu en fantastisk år i Bongorama universet. I år var et særligt år fordi klubben udkrystalliserede fire subgrupper fra moderklubben. Det gav først og fremmest mere ro og mere plads på hovedkanalen, hvor der simpelthen kom for mange posteringer til at man kunne følge med. Desuden gav det en anden stemning, når der ikke var politik og sport, som ikke interesserede alle. Til gengæld fik vi en dedikeret debatklub og en dedikeret sportsklub, hvor vi kan boltre os uden at skulle tænke på om alle nu også er interesserede i emnet. I tilgift kom to bonusklubber. Dels en musikklub, hvor vi kunne nørde ekstra igennem (selvom musik stadig er en væsentlig del af moderklubben), og dels en særlig klub med guides til oplevelser, rejser, mad og vin. Det gik rimeligt hurtigt med at vænne sig til den nye form med en håndfuld destinationer med hver sin profil og hver sin tone, selvom man skal holde tungen lige i munden, når der er tryk på.

Og bare rolig. Der kommer ikke flere klubber i det nye år. Projektet konsolideres med de fem Facebook Grupper og de fem associerede social media kanaler, der primært er støttekanaler til blog projektet her på www.bongorama.dk.

Men det betyder ikke at der ikke sker noget nyt. Der kommer primært til at ske to ting. For det første bliver der oprettet redaktioner til de fem klubber, således at det bliver en lille kerne af folk, der driver dem frem for en enkelt primus motor. For det andet kommer der et overliggende tema på tværs af alle kanalerne. Temaet i 2020 vil være 1970. Altså et fokus på halvtredsåret for det første år i halvfjerdserne.

Det betyder at der i løbet af året vil komme tråde om bl.a. følgende personer og begivenheder:

 • VM i Mexico
 • Utallige flykapringer verden over
 • Vietnamkrigen
 • The Beatles’ sidste album og Black Sabbaths første album
 • Rote Arme Fraktion [Foto]
 • Klaus Rifbjerg
 • Jumbo Jetten
 • Jimi Hendrix og Janis Joplins død
 • ‘Love Story’ (spillefilm) og ‘Woodstock’ (dokumentarfilm)
 • Kvindelandsholdet uofficielle verdensmestre i fodbold

Læs blog artiklerne om visionerne for temaet i hver gruppe her:

Bongorama Debat -> https://bongorama.dk/2019/12/31/bongorama-debat-1970/
Bongorama Guide -> https://bongorama.dk/2019/12/31/bongorama-guide-1970/
Bongorama Musik -> https://bongorama.dk/2019/12/31/bongorama-musik-1970/
Bongorama Sport -> https://bongorama.dk/2019/12/31/bongorama-sport-1970/

Alle er naturligvis velkomne til selv at oprette artikler og tråde under temaet. Ovenstående er til inspiration og vil løbende blive oprettet af redaktionen.

Eksperimentets målsætning er at skabe dynamik på tværs af klubberne og at man når året er omme har en større indsigt i året 1970 end man nogensinde havde drømt om at få.

Det er desuden visionen at inspirere til opdatering af Wikipedia artikler om emnerne, herunder hovedopslaget her.

Bemærk at den årlige Bongorama Vinyl Fest i 2020 finder sted lørdag den 12. december kl. 12:12 i Berlin og København. Tak til alle deltagerne til årets arrangementer og en særlig tak for hjælpen til Jimmy Due, Mogens Toudahl og Valdemar Alfred Nielsen. Også en stor tak til BEAT og Grand Teatret for gavekort.

De bedste hilsener,

Formandskabet

PS. Husk at alle klubber er lukkede og medlemskaber forudsætter screening proces. De sociale kanaler, herunder masterbloggen, er alle åbne.

Du kan melde dig ind i grupperne her:

 1. http://www.facebook.com/groups/bongoramadk
 2. http://www.facebook.com/groups/bongoramadebat
 3. http://www.facebook.com/groups/bongoramaguide
 4. http://www.facebook.com/groups/bongoramamusik
 5. http://www.facebook.com/groups/bongoramasport

Du kan følge Bongorama på social her:

 1. http://www.bongorama.dk
 2. http://www.facebook.com/bongoramadk
 3. http://www.twitter.com/bongoramadk
 4. http://www.instagram.com/bongoramadk
 5. http://bongoramadk.tumblr.com