Genudgivelsen af Finn Olafssons ‘Elements’ er dedikeret til Gert Smedegaard

Finn Olafsson skriver på Facebook:

“Elements” genudgives på CD ved mindekoncerten for Gert Smedegaard den 30. nov. 2019.
Min tredje LP-plade, ”Elements”, bliver genudgivet ved mindekoncerten på lørdag den 30. nov. 2019 på Bartof Station. Koncerten, som er udsolgt, afholdes på årsdagen for Gerts død.

Genudgivelsen af ”Elements” er dedikeret til Gert.

Ved mindekoncerten spiller ACHE næsten i den konstellation, som indspillede “Elements”, men med Gerts søn, Jacob Teilmann Smedegaard Andreasen, bag trommerne.

Til dem af jer, som ikke kommer til mindekoncerten, er her et link til Olafssongs’ webshop, hvor CDen kan bestilles: http://www.shop.olafssongs.dk. Og her er en lidt længere historie, nemlig den officielle pressemeddelelse om CDen 🙂:

FINN OLAFSSON ”ELEMENTS”

”Elements” genudgives på CD ved mindekoncerten for Gert Smedegaard den 30. nov. 2019

Guitaristen Finn Olafssons tredje album ”Elements” bliver genudgivet ved mindekoncerten på Bartof Station for trommeslageren Gert Smedegaard. Koncerten, som meldes udsolgt, afholdes på årsdagen for den kendte musikers død, den 30. november 2019.

Genudgivelsen af ”Elements” er dedikeret til Gert Smedegaard, som satte sit særlige aftryk på albummet med sit sublime, karakteristiske tungt swingende trommespil.

Finn Olafsson var gennem det progressive rockband ACHE’s levetid kendt som bandets guitarist. Straks efter at ACHE stoppede sine turnéaktiviteter i slutningen af 1980, samlede Finn Olafsson sine venner og medmusikere fra ACHE, Gert Smedegaard, Per Wium, sin bror Torsten Olafsson og Steen Toft Andersen, om indspilningen af ”Elements”. Udover Finn selv leverede Per Wium, Steen Toft Andersen, Torsten Olafsson og Peter Mellin, sidstnævnte Hammond- og keyboardspiller i ACHE fra 1968-71 og 1975-76, kompositioner til albummet.

”Elements” er grundlæggende et instrumentalt guitaralbum med Finn Olafssons elektriske og akustiske guitarer i forgrunden, men inspirationen og slægtskabet til ACHE er tydelig i flere numre.