Gasoline

Af Jørgen Angel på Facebook

I dag åbnede særudstillingen om Gasolin’ på Ragnarock (Rockmuseet i Roskilde).
Mikrobryggeriet Musicon havde lavet en særlig øl i dagens anledning, en Rabalderbajer. Ganske kraftig og potent på 5%. Jeg har lært, at man helst skal have en forgrund eller en baggrund. Så jeg lånte en sød dame som nydelig baggrund. Teksten på trøjen er stavet rigtigt, det er med tryk på Line. Gasoline er fem friske og særdeles velspillende damer, som gav et par Gasolin’-numre. Se første kommentar.
Der var, som det sig hør og bør, taler. Den bedste var af kulturminister Joy Mogensen (hun er sød). Hun var blevet bedt om at tale over Gasolin’s ‘This is my life’. Ministeren gav en smuk tekstanalyse, men jeg tror ikke hun vidste at teksten ikke var Gasolin’s, men skrevet af min gamle ven Mick Moloney, som jeg har kendt siden han var med i den engelske gruppe The Red Squares i midt-tresserne.
Udstillingen er rigtig fin med masser af billeder, film og lyd. Der er også flere af Peder Bundgaards vidunderlige pladeomslag og andre originalværker, både forkastede og accepterede. En stor væg med sjove ting; memorabilia, primitive plakater og andet sjov.
Gasolin’s Betzy (en Plymouth Fury fra 1961) havde fået den store tur så hun strålede. Se anden kommentar.
Jeg blev interviewet direkte til P4 Eftermiddag. Journalisten var bevæbnet med adskillige mikrofoner og alskens elektronik, alligevel røg forbindelsen til studiet. Det gik i rent kage. Til sidst måtte vi genoptage interviewet med journalistens mobiltelefon. Han talte direkte ind i mikrofonen på telefonen, vendte den rundt og smækkede den næsten ind i munden på mig. Resultatet var et stærkt amputeret interview.
Hvis du er en die hard Gasolin’-fan, er udstillingen en tur til Roskilde værd.