Postkort fra Berlin: Golden Years Reprise

FB_IMG_1560690723139.jpg

Af Martin Prip

I disse dage for næsten 40 år siden besteg Henrik Gregersen, Jette Therese Fjelding Larsen og jeg en platform og skuede over muren ind i Øst. I de foregående to dage havde vi set to Bowie-koncerter i træk under det seriøse månelys i amfiteatret i Bad Segeberg ved Hamburg, og vi skulle nu se en tredie i Berlin.

Lettere modvilligt havde min Far givet sin Citroën Visa i bytte for min Heinkel kabinescooter i de otte dage, der var afsat til korstoget, og Visaen blev vort hjem under hele forløbet. Soundtracket bestod af en håndfuld kassettebånd, som blev afviklet på en håndholdt batteridrevet Philips kassetteafspiller med en udgangseffekt på ikke over 1 Watt, men musikken, der uafladeligt strømmede fra dens plastickabinet, var lige så magisk som vor ungdommelige frygtløshed.
En hedebølge ledsagede os hele vejen, og aftenen før vor ankomst havde Kajagoogoo med the mighty Nick Beggs til min ubeskrivelige bitterhed spillet på Metropol ved siden af vores stamsted skråt over for Gedächtnichtskirche.

Når festen under sommerstjernehimlen på Kurfürstendamm og Kantstrasse gik på hæld ved 3-tiden, manøvrerede jeg, ædruelig som altid, vort prægtige køretøj til en byggetomt op ad et banelegeme i Tegel, hvor vi sov tre mennesker i bilen, og da solen stod op og konverterede Visaen til et drivhus, sparkede vi hver sin dør op og rullede iført soveposerne ud i græsset i skyggen af bilen og sov videre, og således kunne festen med de andre tilstedeværende danske punks genoptages ved eftermiddagstid.

Som det nok fremgår, blev der ikke så meget som skævet til Lonely Planet eller Politikens “Turen går til”, for intet kunne konkurrere med den totale frihed, vi drev rovdrift på under neonlyset i den delte by.

Her til aften tog jeg min cykel gennem den blide aftenluft og passerede den nu usynlige sektorgrænse ved Oberbaumbrücke, og i solnedgangen sendte jeg en kærlig tanke til mine to ledsagere på den legendariske odyssé.

Kærlig hilsen og tak for turen, Henrik og Jette.